Bolj in manj zahtevni uporabniki POS blagajn

Blagajna je nujna oprema za vsakogar, ki posluje z gotovino, pravzaprav pa si s takšno napravo in spremljevalnim programom lahko močno pomagajo tudi nekateri drugi uporabniki. Še posebej to velja z uvedbo nujnega davčnega potrjevanja računov, ki zahteva uporabo davčne blagajne. POS blagajne ustrezajo potrebam in željam širokega spektra uporabnikov, tako tistih najbolj zahtevnih kot povsem osnovnih.

Blagajna za gostince

Med najbolj zahtevne uporabnike se bržkone uvrščajo tudi gostinci. Ne samo, da ti redno in pogosto poslujejo z gotovino, temveč imajo tudi celo vrsto strank, ki jih je treba hitro in učinkovito postreči, v ozadju pa je še cela veriga delavcev, ki tudi potrebujejo nekaj nadzora in usklajevanja. V takšnem okolju pride prilagojena blagajna za gostince seveda še posebej do izraza.

Blagajna za gostince ne omogoča le prejemanja denarja in davčnega potrjevanja računov. Gre pravzaprav za cel sistem, ki spremlja in nadzira poslovanje. Omogoča enostavno delo z mizami, deljenje dela med zaposlene, usklajevanje naročil in priprave hrane, lahko pomaga tudi pri nabavi zalog, ko teh zmanjkuje. Napredni sistemi imajo res celo vrsto uporabnih funkcij, zato je takšna blagajna za gostince lahko velika pridobitev.

Mini davčna blagajna

Na drugi strani spektra pa imamo manj zahtevne uporabnike, ki se bodo zadovoljili z osnovno blagajno. Tem je na voljo mini davčna blagajna, ki je namenjena prav uporabnikom, ki redko in v manjših obsegih poslujejo z gotovino. Prilagojena različica obveznosti v tem primeru nekoliko olajša, predvsem pa odpravi nekatere zahteve po dragi opremi in nujnih prilagoditvah.

Mini davčna blagajna je za manj zahtevne uporabnike odlična rešitev, so pa na voljo tudi nekatere alternative. Nenazadnje je še vedno možno računati tudi ročno, čeprav je treba v tem primeru račune naknadno vseeno davčno potrditi. Mini davčna blagajna je odlična priložnost za tiste, ki želijo narediti preskok v novodobno poslovanje.