Kakovostna stanovanjska oprema iz plastičnih materialov

Plastika velja za manj kakovosten material, a v gradbeništvu se prav ti materiali pogosto uporabljajo tudi za najbolj pomembne funkcije. Na voljo imamo namreč nekatere vzdržljive vrste trde plastike, ki lahko odlično opravljajo različne naloge pod večjimi obremenitvami. Tako iz plastike izdelujemo tudi pomembno stanovanjsko opremo, na primer okna in vrata. Za ta namen se uporablja predvsem PVC, ki ima idealne lastnosti za izdelavo takšne opreme.

PVC okna

Najbolj priljubljena so gotovo PVC okna, ki že predstavljajo mnoge prednosti tega materiala pri izdelavi stanovanjske opreme. Ta okna so lahko zelo kvalitetna, predvsem izstopajo po natančno oblikovanih in izdelanih profilih, s katerimi lahko dosegamo napredne funkcionalne učinke. Iz plastike je možno brez večjih težav oblikovati zelo dovršene izdelke, kar lahko pri oknih s pridom izkoristimo – računamo lahko na to, da bodo PVC okna zelo dobra pri toplotni in zvočni izolaciji, včasih pa ponujajo napredni profili še druge funkcionalnosti, recimo pasivno zračenje in uravnavanje vlažnosti v prostorih.

PVC vrata

Prednosti PVC-ja močno izstopajo že pri oknih, se pa iz tega materiala izdelujejo tudi vhodna vrata. PVC je nekoliko manj primeren za notranja vrata, pri katerih nimamo tako pomembnih zahtev in lahko izberemo tudi druge materiale. Na vhodu pa za vhodna vrata PVC ponuja nekatere prednosti, ki pridejo zelo do izraza. Spet lahko računamo na popolno tesnjenje, kar je v tej vlogi zelo pomembno. PVC vrata je možno na različne načine oblikovati, dopolnimo jih lahko tudi z drugimi elementi in materiali, tako da dosegamo skoraj poljubne učinke. Tako je lahko za vhodna vrata PVC zelo zanesljiv in vzdržljiv material, dodamo lahko tudi protivlomne sisteme in druge dodatke. Zelo lepe učinke na vhodu pa ponujajo še možnosti kombiniranja s steklom in drugimi materiali, poleg tega lahko PVC lepo obarvamo, da dosežemo kar najboljši vizualni učinek.