Prava embalaža za dostavo hrane

Gostinci, ki imajo v svoji ponudbi tudi dostavo hrane na dom, se gotovo soočajo z raznimi izzivi pri svojem poslovanju. Ne le pri pripravi hrane in organizaciji dostav, temveč tudi pri izbiri embalaže. Velik problem je seveda ta, da hrana skozi čas ne ohrani vseh svojih lastnosti, tako da pride do lačnega naročnika v drugačnem stanju, kot je bila pripravljena. Posebej izstopa temperatura hrane – topla hrana mora ostati topla, hladna pa razumljivo hladna. Embalaža za toplo hrano oziroma mrzlo je torej nujni pripomoček za uspešno obratovanje gostinskega lokala, ki nudi dostavo na dom. Katere izdelke izbrati?

Materiali z dobro toplotno izolacijo

Najboljša izbira bo verjetno stiropor embalaža za hrano. Prav stiropor ima odlične izolacijske lastnosti, nenazadnje gre za material, ki se uporablja tudi za toplotno izolacijo stanovanjskih prostorov. Tako bo stiropor embalaža za hrano poskrbela za ohranjanje primerne temperature toplih oziroma hladnih jedi. Deluje v obeh primerih, tako za tople kot za hladne jedi, saj v vsaki situaciji poskrbi za ohranjanje izvornega stanja in preprečuje izmenjavo toplote z okolico. Stiropor je torej odlična embalaža za toplo hrano, prav tako za mrzlo. Dodaten plus je v tem, da je na voljo precej pestra zbirka različnih vrst embalaže iz stiropora. Material je precej prilagodljiv in omogoča izdelavo različnih velikosti in oblik embalaže, prav tako ga je možno potiskati ali pobarvati.

Stiropor embalaža za hrano seveda ni edina izbira, ki jo imajo gostinci. Nekateri drugi materiali se prav tako izkažejo za dokaj učinkovite, je pa veliko odvisno od dejanskih okoliščin. Če gre za hitro pripravo in dostavo, pride v poštev tudi kakšna druga rešitev, na primer plastična embalaža za toplo hrano. Vedno je učinkovitost toplotne izolacije embalaže odvisna tudi od dizajna embalaže, ne le od materiala, zato se lahko nekateri izdelki presenetljivo dobro obnesejo. Če trenutna rešitev ni zadovoljiva, je vsekakor vredno preizkusiti alternative.