Kam na servis Iveco vozila?

Ena izmed prednosti, ki jih ponuja znamka Iveco voznikom svojih vozil, je gotovo razvejana servisna mreža, v kateri najdemo mnoge lokalne pooblaščene serviserje. To pomeni, da bo vedno v bližini zanesljiv mojster, ki lahko pomaga pri popravilu vozila, prav tako enostavno bo splošno vzdrževanje ali pa morebitne nadgradnje vozil. Povsod so na voljo kakovostni Iveco deli, večinoma pa pooblaščeni serviserji lahko dobavijo tudi dodatno opremo ali celo nova vozila. Čeprav gre povsod pričakovati dobro izkušnjo s serviserji, se splača pravo delavnico skrbno izbrati.

Največ pri izbiri šteje lokacija. Iveco servis Maribor bo recimo najbolj smiselna izbira za tiste, ki vozijo po Štajerskem, ne bo pa primerna za tiste, ki večinoma vozijo po Primorskem. Seveda je za Iveco servis Maribor še vedno opcija, če se kaj zgodi ravno tam in je treba hitro poiskati lokalnega serviserja, pri čemer bodo ponudniki iz mesta priskočili na pomoč tudi tistim, ki morda sploh prvič vozijo po tem območju. V normalnih primerih pa je Iveco servis Maribor seveda bolj primeren za tiste, ki redno vozijo tod okoli, drugi pa imajo na voljo svoje lokalne ponudnike.

Poleg lokacije pa je pomembna še ponudba, ki ni povsod enaka. V večjih in bolje založenih delavnicah so na zalogi vsi pomembni Iveco deli, ki zagotavljajo hitro popravilo vozil v primeru kakšnih resnih težav, prav tako je hitro dobavljiva tudi druga oprema. Manjše delavnice načeloma nudijo manj storitev – čeprav odlično opravijo redne vzdrževalne posege in druge osnovne storitve, od njih ne moremo pričakovati velikih zalog. V vsakem primeru je smiselno poiskati serviserja, pri katerem so na voljo ključni Iveco deli za naše vozilo, nato pa se odločamo še na podlagi preostalih storitev v ponudbi.

Cena je pogosto omembe vreden dejavnik pri izbiri servisa, a naj ne bo na prvem mestu. Za kakovostno vzdrževanje in servisiranje vozil se splača odšteti kak dodaten evro.