PVC lamele

PVC lamele so neke vrste rolet. Lahko jih vgradimo pod nosilno preklado oken, lahko zamenjamo stare z novimi ali jih dodamo kot nadomestno gradnjo.

PVC lamele se prilagodijo novih gradnjam, saj so po navadi okna narejena nesimetrično in nepravilno.

Poznamo več vrst lamel, ki jih delimo glede na izgradnjo in vstavljanja v zgradbo. Poznamo podometne rolete, zunanje in nadokenske rolete.

PVC lamele zagotovijo do 25% boljšo izolacijo pozimi. Popolnoma se sončna svetloba odbije od rolet. Pomagajo pa tudi pri ublažitvi hrupa iz okolja.

Zavedati se moramo, da rolete niso samo rolete. Lamele so lahko iz različnih materialov. Ti materiali so jeklo, les, aluminij ali umetne mase.

Gradbeni izdelki, ki so vsako dnevno izpostavljeni različnim vremenskim razmerah je najboljši material za njih aluminij. Aluminij ima visoko trdnost, kljub temu pa je lahka kovina.

PVC lamele so odlične za dom, ki potrebuje zaščito pred vlomilcem, slabimi vremenskimi razmerami, so pa tud lepega videza.

Mešalec za gnojevko je namenjen pripravi gnojevke pred začetkom vakuumskega črpanja. Mešalec za gnojevko nam služi, da z njim mešamo blato z gnojevko in ostanke živinske krme. Z nastavitvijo mešalnik s svojim delovanjem spravi celotno vsebino v krožno gibanje. V jami ne ostanejo zbiti deli blata, ne usedline, tako so zajete vse plasti gnojevke. V jami nastane homogena masa, ki prodre v tla in ima zelo visoko gnojilno vrednost.

Negativne vplive gnojevke na okolje občutno zmanjšamo z dovajanjem zraka. To se pokaze v hitri rasti cvetlic, detelj, in trav, ter zmanjšani rasti nekoristnih rastlin, recimo plevela. Neprijeten vonj in požig rastlin v sončnem vremenu se zmanjšata. Črpalka mora imeti visok učinek mešanja, priporočljiva je tudi enostavna uporaba.

Zaželjeno je, da črpalke omogočajo centralno mazanja spodnjega ležaja. Na vrhu mešala je nameščena mazalka in preko nje se izvaja mazanje. Ne glede na nivo gnoja se lahko mazanje izvaja kadarkoli.