Tehnološko in estetsko dovršena drsna avtomatska vrata

Zagotovo ste tudi sami opazili, da se število notranjih vrat s sodobno arhitekturo in vse bolj odprtimi ter povezovalnimi bivalnimi prostori precej opazno manjša. Po drugi strani pa sta vsekakor v ospredje stopili estetika ter uporabnost vrat. V moderno zasnovanih domovih se namesto klasičnih vrat vse pogosteje nameščajo drsna vrata – še posebej zaželena in priljubljena so drsna avtomatska vrata.

Drsna avtomatska vrata lahko delujejo izjemno minimalistično in sodobno, predvsem pa so zelo praktična. Še posebej dobrodošla so za prostore, kjer so vrata pogosteje odprta in odprto krilo neredko ovira gibanje.

Tovrstna vrata so v resnici primerna za skoraj vsak bivalni prostor. Nekateri jih imenujejo kar pametna vrata. Pri uporabi so manj glasna, po mnenju številnih pa so avtomatska drsna vrata lahko prav tako učinkovito izolativna kot klasična krilna vrata.

V nasprotju s klasičnimi drsnimi vrati so drsna avtomatska vrata pritrjena samo na vrhu. Krilo ima spodaj minimalno vodilo, ki je pritrjeno na steno ali pa na tla. Posledično ni praga, kar je še toliko bolj dobrodošlo v stanovanjih, kjer živijo starostniki ali pa invalidne osebe.

Drsna avtomatska vrata lahko različno upravljamo

Ena od ključnih prednosti za avtomatska drsna vrata je tudi ta, da so pri njih možni različni načini upravljanja. Večina tako zasnovanih vrat je opremljena s senzorjem gibanja. Prav tako se jih lahko upravlja s tipko, daljinskim upravljalnikom, ne nazadnje tudi z  brezstičnim stenskim stikalom.

Pri samodejnem načinu delovanja se drsna avtomatska vrata odprejo le tedaj, ko uporabnik pritisne na daljinski upravljalnik oziroma na tipko. Takšna vrata so prav tako tudi izjemno varna. Avtomatska drsna vrata se namreč ustavijo, ko jim je na pot postavljena kakršna koli ovira. Nato se vrnejo  na izhodiščno točko. Če torej popolnoma zaupamo proizvajalcem, to torej pomeni, da takšna moderno zasnovana vrata ne morejo pripreti igrače ali kaj drugega, kar je na poti. To pomeni tudi, da avtomatska drsna vrata ne morejo pripreti otroka ali pa hišnega ljubljenčka.