Parket hrast prepriča tudi najzahtevnejšega kupca

Med najbolj klasične talne obloge zagotovo sodi parket, ki se najpogosteje polaga v domače prostore, vsekakor pa je primeren tudi za druge objekte, na primer poslovne prostore – pisarne. Lesena talna obloga namreč odlično poskrbi za to, da se v prostoru lahko počutimo še prijetneje, udobneje pa tudi veliko bolj domače. Tudi sicer je parket izjemno lep na pogled. A vprašanje je, katero vrsto oziroma tip parketa izbrati. Med vsemi vrstami je parket hrast izjemno dobra izbira.

Ko torej izbiramo med različnimi možnostmi parketa, moramo temeljito razmisliti o najrazličnejših dejavnikih. Odločiti se je treba za pravo barvo, vzorec, trdoto. Slednja je vsekakor v veliki meri odvisna od drevesne vrste, iz katere je parket izdelan. Parket hrast je daleč najbolj trpežen in obstojen.

Sicer pa lahko na sploh izbirate med različnimi vrstami lesa – tako iglavcev kot listavcev. Pogosto se pri izdelavi parketa torej uporablja hrast pa tudi les bora, breze, macesna, kostanja, javorja, češnje.

Polaganje parketa ne vzame veliko časa

Polaganje parketa praviloma ne vzame veliko česa, nekatere vrste parketov pa so zasnovane tako, da jih brez pomislekov lahko uporabljate že takoj po polaganju. A za polaganje parketa morate nujno najeti strokovnjaka, če želite, da bo montiran natančno in da vam bo posledično služil dovolj časa.

Polaganje parketa je cenovno dostopna storitev, ki vam jo pri nas ponujajo številna podjetja. Če v mislih nimate nobeno podjetje, si polagalca parketa lahko najdete na spletu.

Polaganje parketa pod okriljem izkušenega strokovnjaka bo potekalo še hitreje, obenem pa si boste s tem zagotovili visokokakovostno talno oblogo, ki jo boste z veseljem uporabljali. Pri hoji po parketu se boste počutili udobno, prijetno in domače. Tudi izgled talne površine bo privlačen. Veliko pa je seveda odvisno od drevesne vrste, iz katere bo talna obloga izdelana. Preden si naročite parket za polaganje v vaš dom, dobro preučite čim več možnosti.