Tisa v vlogi žive meje? Zakaj pa ne!

Tisa je drevesna vrsta, ki je ne nazadnje primerna tudi za živo mejo. V tem pogledu je morda nekoliko zapostavljena. Vse pogosteje namreč pozabljamo, kako uporabno, praktično in nezahtevno drevo je to.

Tisa se v rasti praviloma lahko povsem kosa z drugimi vrstami rastlin, ki so namenjene za živo mejo. Za takšne rastline pa velja, da morajo imeti gosto, zbito rast, dovolj dobro morajo prenašati rez in biti prezimno trdne. Tisa vse omenjene lastnosti zagotovo ima.

Tisa se ponaša z izjemno lastnostjo, ki je večina drugih rastlin za živo mejo nima – tudi večletne in starejše tise imajo izjemne obnovitvene sposobnosti. Živa meja iz tise je še zlasti dobrodošla izbira za urbana mestna okolja, ker odlično prenaša onesnažen zrak. Vsekakor pa je primerna izbira tudi za podeželje.

Tisa se prav tako zelo dobro prilagaja na različne tipe tal. Uspeva tudi na manj sončnih mestih, kar je še ena od ključnih prednosti.

Drevesnica s kakovostno in cenovno dostopno ponudo rastlin za živo mejo

Drevesnica http://prodaja-cipres.com/drevesnica.html je pravi naslov tedaj, kadar na želenem mestu želimo posaditi neko drevesno vrsto ali pa na primer želimo posaditi živo mejo. Še preden obiščemo dobro založeno drevesnico, je najbolje vedeti, kaj si v resnici želimo imeti. Drevesnica nam torej ponuja številne rastline. A pri izbiri moramo dobro vedeti, kam jih bomo posadili in čemu nam bodo sploh služile. Potrebno je narediti dober načrt. Drevesa namreč zasajamo za vrsto let, zato je to še toliko pomembneje.

Drevesnica nam torej omogoča tudi bogato ponudbo z rastlinami, ki so primerne za živo mejo. Izbiramo lahko med številnimi vrstami. Izjemno priljubljena izbira so na primer ciprese Smaragd, pušpan, gaber, tisa. Ker se rastline med seboj razlikujejo tudi po izgledu, je najbolje, da si končni izgled žive meje ogledate na lokaciji, kjer je živa meja že postavljena.