Ustrezna oprema za delo na domačem posestvu

Pri delu na terenu moramo uporabiti kar nekaj različnih pripomočkov, tudi če nimamo opravka s kakšnimi velikimi izzivi ali zahtevnimi nalogami. Na večjem posestvu se takoj izkaže potreba po napredni opremi – za košnjo so to vrtni traktorji, morda pa že kar traktorske kosilnice, kot jih srečujemo na kmetijah. V vsakem primeru pa se moramo odločiti za kakovostno in zmogljivo opremo, s katero bo delo lažje in hitrejše.

Kakšno opremo uporabljamo na domačem posestvu? Za domače uporabnike so praviloma namenjene enostavnejše in cenejše naprave, a vseeno posegamo tudi po višjem rangu ponudbe. Če se odločamo za traktorje, prevladujejo priljubljene znamke, ki pri nas ponujajo dobro podporo, predvsem so to ustrezni rezervni deli. Za traktor IMT ali Zetor recimo pri nas brez težav dobimo ustrezne nadomestne dele, zato sta prav ti znamki priljubljeni za domačo uporabo. Poleg tega nam recimo rezervni deli za traktor IMT omogočajo hitra popravila kar v domači delavnici, kar je pogosto prednost starejših modelov, medtem ko napredni sodobni traktorji zahtevajo obisk pri serviserju. Tako je pametno izbrati kak preprost model, ki bo čisto dovolj za domačo uporabo, nato pa izkoristimo možnosti dolgoročnega vzdrževanja in enostavnih popravil, ki jih ponujajo rezervni deli za traktor IMT in druge znamke.

Zmogljiva vrtna oprema

Čeprav se na velikih posestvih najbolje obnesejo traktorji, lahko na urejenih zelenicah z večjo površino uporabimo tudi prilagojeno vrtno opremo, predvsem so to vrtni traktorji. Pravzaprav gre v nekem smislu za podobno opremo, ki jo lahko primerjamo s pravimi traktorji. Tudi vrtni traktorji namreč omogočajo uporabo razne dodatne mehanizacije, s katero lahko opravljamo različna dela na terenu. Če imamo torej urejene površine in lepo negovane zelenice, pridejo vrtni traktorji z dodatki močno do izraza kot vsestranska in zmogljiva oprema za delo na posestvu, seveda pa uporabimo še druge, enostavnejše pripomočke.